Piszkos trükkökkel, tiszta melót!

A tolvajok élete legalább olyan izgalmas, mint amilyen jövedelmező. A The Elder Scrolls Online történetében először itt a lehetőség, hogy csatlakozzunk a Tolvajok Céhéhez és átverjünk, kifosszunk, kiraboljunk és ellopjunk mindent, ami csak mozdítható (no és persze értékes) Tamrielen. Mindezt március 7-től PC-n, illetve március 22. és 23-tól konzolokon. Hogy pontosan mit is kapunk az ESO legújabb kiegészítőjével, arról bővebben a lapozás után.

(frissítve a pénteki ESO Live információival)

Árazás

 • A Tolvajok Céhe DLC ára 2000 korona lesz, amely nagyjából 4-5000 magyar forintnak felel meg (1500 korona 13 euró, 3000 korona 21 euró, tessék kiszámolni)
 • ESO Plus tagsággal (előfizetéssel) továbbra is ingyen játszható, amíg a tagság tart.
 • A DLC megvehető “gyűjtői csomagban” is, 4000 koronáért, ekkor kapunk mellé egy teve mountot, egy Kindlespit Dragon Frog hobbiállatkát és némi extra XP-t biztosító scrollt.

A DLC által elérhető tartalom

 • Csatlakozási lehetőség a Tolvajok Céhéhez.
 • Elérhetővé válik egy új zóna, a Hew’s Bane, mely Hammerfell déli részén található, benne a tolvajok fővárosával, Abah’ Landinggal.
 • Bárki bármilyen szinten elérheti az új tartalmat, lásd Imperial City vagy Hrothgar, csak el kell oda utazni (lesz Wayshrine).
 • Guildek és társaságok részére érkezik egy új 12 fős Trial, a Maw of Lorkhaj, mely először az ESO történetében skálázódhat a party leader szintjéhez (ez lesz a normal fokozat), ezáltal szinte bármilyen szintű karakterrel belevághatunk.
 • A Trial Veterán fokozata csak VR16-os karaktereknek lesz elérhető, amely végén az utolsó összecsapásnál még egy hard mode is aktiválható, extra kihívás, no meg jutalom és dicsőség érdekében.
 • Új passzív skill fa lesz elérhető a Tolvajok Céhe tagoknak
 • A Céh természetesen kap egy több órányi küldetéseket tartalmazó történetet is, amely során ismét végigjárhatjuk Tamriel ismertebb helyszíneit.
 • Új, a Tolvajláshoz és lopáshoz kapcsolódó alrendszer is érkezik a játékba
 • Lesznek a Céh számára elvégezhető piszkos melók, amelyeket a székházban vehetünk majd fel, és amely feladatok során a Céh hírnevét kell öregbítenünk lopással, széfek feltörésével, rablással, egyéb zsiványsággal.
 • Lesznek finomabb megoldásokat igénylő betöréses melók is, amelyek során az extra jutalomért úgy kell megoldanunk a feladatokat, hogy közben elkerüljük az összes csapdát, az összes őrt, stb, - esetleg mindezt egy bizonyos rendelkezésre álló idő kereten belül.
 • A beszerzői feladatok során a Céh számára kell majd olyan bossokat megölni, vagy barlangokat, romokat kitakarítani
 • Ha már barlangok, két új Delve is érkezik a DLC-vel, a Bahraha's Gloom és a Shark's Teeth Grotto, melyek új kihívásokat és jutalmakat rejtenek.
 • Két új world boss is meg fog jelenni, amelyeket csak közös erővel tudunk majd agyonverni.
 • Természetesen érkeznek új tárgyak, új szettek, új szakmához köthető stílus könyvek, és rakás egyéb jutalom, amelyeket a Tolvajok Céhe inspirált.
 • Ami a szetteket illeti, 4 szett esik majd Trialból és a kapcsolódó toplista jutalmakból, 2 lesz beszerezhető a zónában feladatokat teljesítve (esetleg random lootként), és 3 új szett válik elérhető gyártásra a zóna munkapadjainál.
 • Az egyik új stílus az Outlaw Crafting Style lesz.
 • Elérhetővé válik egy személyi asszisztens, akit bármikor előhívhatunk és aki speciális szolgáltatásokat fog nyújtani számunkra (jövő héten PTS-en kiderítjük, hogy pontosan ez mit takar).
 • A DLC-vel új zenék is érkeznek, amelyeket a Tolvajok Céhe és a Hammerfell régió inspirált.

A DLC-vel érkező, de mindenki számára elérhető tartalmak:

 • 64 bites kliens PC-re és Macre.
 • Továbbfejlesztett LFG rendszer, mely során frakciótól függetlenül tudunk összeállíani csapatokat a haverok listájából és/vagy a guild listáról.
 • Elérhetővé válik a beépített Scrolling Combat Text (természetesen kikapcsolható).
 • Cyrodiil és az összes hadjárat kap egy alapos ráncfelvarrást, mind szabályok, mind technikai megoldások terén.
 • Veterán 1-es rangot elérve bármelyik ellenséges frakció területét elérhetjük, szabadon választott sorrendben, vagyis nem köt senkit sem a korábbi kötelező teljesítési útvonal.

A DLC tartalmán kívül hat új crafting stílus érkezik, bár ezek beszerzése függ a korábbi DLC-k meglététől is.

 • 3 új, a Szövetségekhez köthető stílus lesz elérhető Cyrodiilból és Imperial Cityből.
 • Jön a Malacath stílus, mely az Orsiniumban felvehető napi world bossok ölése után szerezhető meg.
 • Soul Shriven stílus: ha a változtatások ellenére is teljesíti valaki a Cadwell’s Silver küldetést, akkor automatikusan megkapja mindenki ezt a stílust. Aki már teljesítette, az is megkapja, hiszen retroaktív a dolog.
 • Trinimac stílus: Orsinium napi Delve takarításokért szerezhető be.

...és még sok egyéb apróság, amelyről később lesz majd szó.

 


Aldmeri - Daggerfall - Ebonheart stílusok

 


Soul Shriven - Malacath - Trinimac stílusok

 

Frissítés az ESO Live pénteki adása alapján

"Mementos"

Ha eddig nem tettétek, akkor most már pláne ne dobjátok el az eddig összeszedett trófeákat (Trophy), mert a ‪DLC-vel végre érkezik a nekik szánt tároló rendszer, a "Mementos"! Végre az összes begyűjtött apró vicces vagy kevésbé vicces trófea elérhető lesz onnan (a felszabaduló nem kevés bank és hátizsák helyről nem is beszélve).

"Heist"

A "Heist" daily feladatok szintén a Tolvajok Céhe ‪DLC-ben fognak debütálni, természetesen csak tolvajok számára (ha elértük a rang 3-at a tolvaj skill fán, akkor aktivizálódik).

A teendőnk nem lesz más, mint egy adott helyszínen feladatokat végrehajtani, például megtalálni három rejtett kincset/széfet/ládikót úgy, hogy közben észrevétlenek maradunk, stb. A helyszín és azon belül is a feladatok, vagy a kincsek elhelyezkedése minden alkalommal változik, így bár sokadik alkalommal talán ismerős lesz a helyszín alaprajza, de a kincsek random helye, vagy a naponta változó feladatok miatt nem fogjuk tudni vakon megcsinálni. Idővel talán igen, eleinte tuti nem.

A rendszer csak oda küldi a tolvajt, amely zónát el tud érni, vagyis aki nem rendelkezik Orsiniummal, az nem kap oda feladatot. Nem kell megijedni, nem kell a helyszínre utazni, a tolvaj főhadiszálláson lesz egy npc, aki odateleportál minket.

A Heist egy group dungeon, vagyis vagy egyedül, vagy partyban végezzük el majd a feladatokat, de a lényeg, hogy idegenek feltűnésétől nem kell tartanunk. Ha nem sikerül időben teljesíteni a rablást, vagy lebukunk, akkor sincs gond, a nagyobb jutalom ez esetben elmarad, de azért üres kézzel így sem fogunk távozni (ez vonatkozik arra is, ha nem lopakodunk hanem csak legyilkolunk mindenkit - ilyenkor is bukjuk a nagy jutalmat, de a feladat teljesítéséért megkapjuk ami jár)

Csoportban csinálva nagyobb a móka, de bizony elég, ha csak egy fakezű tolvaj van a csapatban, vagy egy valaki elbambul és nem tud időben elrejtőzni...

"Assistants"

Elérhetővé válnak az úgynevezett "Assistants" NPC-k, vagyis a saját segítő társaink.

Előhívásuk után állandó jelleggel velünk lesznek (úgy működnek, mint a hobbi állatkák, követnek minket, de nem harcolnak), és bizonyos funkciókat érhetünk el velük. Általában egy-egy hosszabb folyamat vagy küldetés sorozat jutalmaként válnak elérhetővé és különböző szolgáltatást nyújtanak. Lesznek, akik orgazdaként működnek és a világban bárhol előhívva őket eladhatjuk a lopott cuccot (igaz, ők magasabb részesedésért dolgoznak, de hát valamit, valamiért). Lesznek árus segítők, akiknek bármit eladhatunk ha tele lesz a hátizsák a kaland közben (valószínűleg kevesebb pénzt kapunk majd), lesznek bankos segítőink, akikkel beszélve a bankunkba tudunk pakolni fontosabb tárgyakat, és így tovább.

A tolvaj segítőt csak mi láthatjuk és használhatjuk majd, az árust vagy a bankos segítőt viszont mindenki más a környezetünkben.

Dolgoznak a srácok azon, hogy harcokban ne legyenek láthatóak a társak, csak előtte vagy utána.

Megosztás

Tales of Tribute
ÚTMUTATÓ (ÚJ)
(készítette @Mahhdy)


Tales of Tribute
LEÍRÁS (ÚJ)
(készítette @drobova)

 

 


(magyar nyelvű The Elder Scrolls Online
leírások, ismertetők)

Cikkek archívum

Powered by mod LCA

Hírek és aktualitások a Facebookon

 

 

 

 


Az oldalon található cikkek, ismertetők © The Elder Scrolls HQ | www.elderscrolls.hu © gumininja HQ 2003 - 2022.
The Elder Scrolls Online © 2013 ZeniMax Media Inc | The Elder Scrolls(TM) © Bethesda Softworks LLC, a ZeniMax Media company.