Március 21-én este 21:00 órakor hivatalosan is bejelentésre került a második nagy The Elder Scrolls Online "Chapter" (vagyis kiegészítő), melynek helyszíne Summerset.

Igen, végre valahára ellátogathatunk a High Elfek világába miután Ayrenn, az Altmer királynő úgy döntött, hogy egy komolyabb Daedra fenyegetettség miatt beenged minden segítő szándékkal érkező kalandort az évezredek óta a külvilágtól elzárt otthonába. Természetesen az új kiegészítő nem csak új sztorit hoz magával, hanem érkezik egy rakás újdonság is, amelyeket a következőkben próbálunk meg összefoglalni.

Megjelenés: PC-n május 21., konzolon június 5.

Friss infók (2018. március 28.):

Summerset:

 • A szigeten összesen hat darab új Delve (solo instance), hat darab group boss (csapatban ölhető) és két darab public dungeon (szólózható, de inkább 1-2 fős társaságoknak készült) kihívás lesz elérhető.
 • Az új csapatjátékos esemény, amely szétszórva található majd meg Summerset teljes területén az Abyssal Geysers névre hallgat. Amikor aktiválódik, különféle lények érkeznek majd hullámokban, amelyeket nekünk, a játékosoknak kell megállítani, különben a környéken lakók igencsak ráfáznak. Hasonló elven működik, mint a Dark Anchor.
 • A szigeten őshonos állatokat és egyéb lényeket érdemes fenntartással kezelni, mert veszélyesebbek lesznek, mint Tamrieli társaik.
 • Az alapjátékban beharangozott, majd az ESO: Morrowindben elkezdett, a Clockwork Cityben kifejtett sztori természetesen az ESO: Summersetben is folytatódik. Nekünk kell majd a halandó világ ellen dolgozó ősi gonosz daedrikus erőt azonosítani, na meg persze a fenyegetést megszüntetni.
 • Természetesen a Summerset fő küldetése az ESO: Morrowind és a Clockwork City nélkül is érthető, követhető és teljesíthető.
 • Közel 350 évnyi "távollét" után a Psijic Order visszatér, olyannyira, hogy csatlakozhatunk is a mágusok titkos társaságához. Természetesen a Rendhez egy tartalmas és eléggé hosszú küldetés sorozat is jár, amely során nem csak Summersetet, de a régi kontinenst is (újra) bejárjuk. Az "eredeti" Mágusok és Harcosok Céhéhez hasonló módon a Psijic Rend skill fáján is csupa aktív és passzív képességeket találunk, no meg egy igencsak érdekes időmanipulációs ultimate-t. Minél nagyobb a reputációnk náluk, annál több képesség válik elérhetővé.

 

A Jewelcraftng / Ékszerkészítés szakma

 • Csak a Summerset chapter tulajdonosok sajátíthatják el a szakmát, mellyel gyűrűket és nyakláncokat készíthetünk.
 • a JC hasonlóan működik, mint egy hagyományos szakma, vagyis kapunk egy hozzá tartozó skill fát, rajta megannyi passzív, a szakmához kapcsolódó képességgel.
 • Tárgyak lebontása, gyártása vagy fejlesztése, illetve a kapcsolódó traitek kutatása ugyanúgy lesz itt is.
 • A ékszerkészítő munkaállomások Tamriel szerte megtalálhatóak lesznek a hagyományos szakmai munkapadok mellett, sőt, a speciális szettek "otthonai" is kiegészülnek, így nem lesz akadálya annak, hogy egy adott szettből gyűrűket vagy nyakláncot gyártsunk.
 • Természetesen napi crafting küldetést is kap a szakma, ahogy a sealed master writek is kérhetnek tőlünk ékszereket a felajánlott writ voucher fizetőeszközért cserébe.
 • A jelenleg is meglévő három ismert ékszer trait (Arcane, Robust, Healthy) hat új fajtával kerül kiegészítésre (pl a Harmony és Bloodthristy), amelyeket ugyanúgy ki kell kutatnunk (research) ahhoz, hogy le tudjuk gyártani őket.
 • A régi és új traitek listája:
 • Robust – Increase Stamina
 • Healthy – Increase Health
 • Arcane – Increase Magicka
 • Bloodthirsty – Increase execute damage
 • Harmony – Increase effectiveness of Synergies that you activate
 • Infused – Increases the effect of the enchantment
 • Triune – Max health, magicka, stamina
 • Unknown – Physical resistance
 • Swift – Increased speed

 

Cloudrest (új 12 fős trial)

 • A Clockwork Cityben megtalálható Asylum Sanctoriumhoz hasonlóan itt is megválaszthatja a csapat, hogy milyen erősségen szeretne próbálkozni a végső boss esetében.
 • A bossok tetszés szerint kihagyhatóak, bár ekkor no boss, no party, no loot.
 • Bár csak 4 darab boss lesz a trialban, ezek az összecsapások sokkal bonyolultabbak és lényegesen hosszabbak lesznek, mint például az Asylum Sanctoriumban. Ez a négy összecsapás teljesen új rendszereket és mechanikákat használ, emiatt komoly összhangot és eddig talán sosem látott szintű koordinációt követel meg a csapatoktól.
 • A "valamit, valamiért" elv jegyében a trial bőségesen megjutalmazza a próbálkozókat, négy darab egyedi szett és megannyi egyéb jutalom, acheivement, stb. lesz elérhető a teljesítés során.

 

Új megoldások és változások az alapjáték tekintetében (Summerset megvásárlásától függetlenül)

 • Rengeteg mmoban szokás, hogy minden nap egy kis ajándékkal kedveskednek a fejlesztők azoknak, akik belépnek a játékba. A Summerset premierjét követően ez a rendszer elérhető lesz az ESO-ban is, vagyis minden játékos kap naponta valami ajándékot a belépés után, amely lehet étel, valami fizetőeszköz, esetleg speciális collections kategóriába tartozó tárgy, bármi.
 • Szintén újdonság - VÉGRE VALAHÁRA -, hogy megérkezik a Crown Storeba az ajándékozás lehetősége, vagyis bármi, amit a Crown Storeban veszünk, mostantól elajándékozható lesz. Meg akarod lepni a cimborádat egy 4 DLC-s megapakkal, vagy egy pofás hátassal, esetleg egy vicces díszjószággal? Vedd meg Crownért és küldd el neki! Lesznek azért megkötések, de ezekről majd később.
 • Szintén a Summersettel érkezik meg a "napi első battleground jutalma", vagyis minden nap az első teljesített battleground extra jutalmat biztosít, lásd a jelenleg is működő "napi első dungeon jutalma".


 

Eredeti cikk (2018. március. 21.):

Cinematic teaser trailer

 

Gameplay trailer

Egyéb részletek:

Régi Aldmeri Dominion kalandjainkhoz köthető ismerősök közül sokan visszatérnek, lásd Ayrenn, Razum-Dar, de találkozunk majd a helyi vezetőkkel és azok ellenlábasaival is.

A kalandjaink során eljutunk Artaeum Szigetére és csatlakozhatunk Psijic Rendhez. Végre megismerhetjük a Rend és a Mágusok Céhének eredetét, történelmét, és persze nem utolsó sorban kapunk egy teljesen új skill fát, rajta aktív és passzív képességekkel. A skill fa ultimate képessége az "UNDO" lesz, amely használata során visszaugrunk az időben 4 másodpercet és ott jelenünk meg, ahol akkor voltunk (minden egyéb stat is visszaáll arra az állapotra - életerő, magicka, stb.)

Érkezik az Ékszerkészítés, a Jewelcrafting, mint egy új teljes értékű szakma, önálló skill fával, kutatási lehetőséggel, gyártással, bontással, munkapaddal, stb.

A "JC" egyúttal megreformálja - kibővíti - a játékban eddig megismert ékszer traiteket.

Érkezik egy új, 12 fős trial is, a Cloudrest, amely egy ősi lezárt város az Eton Nir (Summerset legmagasabb hegyének) csúcsán. TES: Arénában már jártunk arra, ha emlékszik még valaki. A főellenség Welkynar és az ő griffmadarai és lovasai lesznek.

Szintén Arénából lehet ismerős a Kristály Torony, az Altmer nép egyik legszentebb helye, melyet még az egységes Aldmeri elfek építettek az őseik tiszteletére, és ahova ismét ellátogathatunk.

Lesznek új PVE csapatjátékot megkövetelő kihívások, mint például az "Abyssal Geysers", mely hasonló az alapjáték Dark Anchor eseményeihez.

Természetesen Summerset is tele van Dolmenekkel, World Bossokkal, napi küldetésekkel, nem fogunk unatkozni.

Ha új Chapter, akkor új tutorial is, vagyis a Morrowindhez hasonlóan az új karakterek most már a Summersethez köthető bevezetőt fogják elkezdeni, és csak később tudjuk esetlegesen bepótolni a másik két "szökést".

 

 

Preorder bónuszok:

Megosztás

 

Fontosabb információk:

 

Eddig megjelent DLC-k:
Imperial City
Orsinium
Thieves Guild
Dark Brotherhood
Shadow of the Hist
(Dungeon DLC)
One Tamriel
Homestead
(Housing)
Horns of the Reach
(Dungeon DLC)
Clockwork City

Dragon Bones
(Dungeon DLC
)

 

Eddig megjelent Chaperek
(önálló kiegészítők)

The Elder Scrolls Online:
Morrowind


Készülőben lévő DLC-k,
nagyobb változások:

The Elder Scrolls Online:
SUMMERSET

(új önálló kiegészítő)
2018. május vége

 

 


(magyar nyelvű The Elder Scrolls Online
leírások, ismertetők)

Cikkek archívum

Powered by mod LCA

Hírek és aktualitások a Facebookon

Hasznos oldalak

 

 

 

 


Az oldalon található cikkek, ismertetők © The Elder Scrolls HQ | www.elderscrolls.hu © gumininja HQ 2005 - 2015.
The Elder Scrolls Online © 2013 ZeniMax Media Inc | The Elder Scrolls(TM) © Bethesda Softworks LLC, a ZeniMax Media company.