Régi jó szokásához híven a Zenimax Online Studios is ott volt az idei kölni GamesCom 2016 rendezvényen, és vitte magával a The Elder Scrolls Online kipróbálható verziója mellett az mmo majdnem teljes vezérkarát is. Sajnos technikai gondok miatt az ESO vezető fejlesztők előadásai nem lettek streamelve élőben, de szerencsére a hallgatóság visszajelzései és reddit posztjai segítségével így is sikerült összeszedni pár érdekességet a soron következő nagyobb frissítésről. Mivel ezek másodkézből származó infók, ezért tessen úgy kezelni ezeket, hogy az alábbiak közül bármi változhat a “One Tamriel” / "ESO v1.7" / "UPDATE 12" (ki hogy nevezi) verziója megjelenéséig!

 • Az 1.7-es frissítés a jelek szerint ingyenes lesz.
 • Aki csak az alapjátékkal rendelkezik, annak lesz egy 5500 Crownért elérhető “DLC Pack”, amely az első négy kiegészítő fogja tartalmazni (a "Shadow of the Hist" egyelőre nem lesz benne).
 • Az összes dungeont átdolgozták, mindegyiknek lesz "normál módja" és "veterán módja”.
 • Fontos tisztázni, hogy jelen esetben ez a "veterán mód" azt jelenti, hogy ugyanaz a dungeon végigvihető alap/"normál módban" és nehéz/"veterán mód" fokozatban is, ugyanazt a sztorit átélve, végigcsinálva.
 • Ez az új "veterán mód" viszont nem jelenti azt, hogy a "normál módban" megismert “a sztori folytatódik”, mint azoknál az ESO veterán dungeonoknál, amelyeknél jelenleg is ez a helyzet (lásd City of Ash).
 • Ideje megemlíteni azt is, hogy a mostani veterán - "a sztorik is folytatódnak” dungeonok is kapnak "normál módot", vagyis sokkal könnyebben lesz elérhető mindenki számára minden dungeon tartalom, mint jelenleg.
 • (Nagyon reméljük, hogy kap valami extra kifejezést valamelyik verzió a "veterán" helyett, mert ez így nagyon kaotikus.)
 • Természetesen az új "veterán módoknak" a kihívás teljesítésén kívül lesz kézzel fogható jutalma is, rengeteg új “monster helm” kerül be a játékba, amelyek csak itt szerezhetőek meg.
 • Átdolgozzák a dungeonok működését úgy, hogy a kisebb szintű játékosok is jól tudjanak teljesíteni a "normál módokban".
 • A mostani “Pledge” rendszer nagyon át lesz dolgozva (nagy része kukázva lesz) és a jelenlegi napi feladatokat adó frakciók közé bekerül a Harcosok Céhe és a Mágusuk Céhe is.
 • A Champion Pont felső határa 561-re módosul.
 • PVE területen megszűnik a frakciók elkülönítése, vagyis a "One Tamriel" premierjét követően végre láthatja egymást mind a három Szövetség, ha épp ugyanott lopja a napot.
 • Nem csak, hogy láthatja, de mostantól játszhatnak is együtt (az LFG keresőtől függetlenül) egész Tamrielen.
 • Sőt, végre megérkezik a "DUELL" lehetősége is PVE területre! Nem kell már Cyrodiilban ügyeskedni  majd amiatt, mostantól bárki párbajozhat bárkivel, akár Daggerfall főterén Marika néni vegyesboltja mellett is, ha úgy tartja úri kedvük.
 • Minden fegyver (Weapon) skillfa kap egy - elvileg két irányba is morfolható - “Ultimate” képességet az 50-es skill szintet elérve.
 • Sőt, azt pletykálják, hogy lesz végre új fegyver skill is. Pusztakezes harc? Lándzsa/dárda? Más? Meglátjuk mi lesz!
 • Az összes PVE zóna skálás lesz (mint Orsinium vagy Golden Coast), vagyis az aktuális karakter szintünk egy CP160-os karakter szintjére lesz emelve, így aztán oda megyünk és akkor, ahova és amikor akarunk. Hello “Openworld”, viszlát “Theme park”!
 • Minden PVE zóna “kap” három szettet, amely csak ott fog esni (lásd a mostani új DLC területeken szerezhető szetteket, mint megoldást). Mivel tudjuk, hogy melyik szett hol, melyik zónában eshet, könnyebb lesz beszerezni azokat.
 • Craglorn ismét “felkerül" a térképre köszönhetően annak, hogy belőle is skálás, kvázi szintezést segítő szólózható zóna lesz.
 • Át lesznek dolgozva az italok, kaják és tekercsek, mert jelenlegi verziójuk nem feltétlen lesz használható a One Tamrielben.
 • Bekeményít a ZOS a csalókkal szemben (végre!), így azok, akik direkt kihasználnak egy-egy bugot vagy bugos állapotot, azokat azonnal kivágják, mint macskát… Az még nem gond, ha letesztelünk valamit, hogy egyszeri bug volt e, vagy nem, de ha ebből előnyt kovácsolunk magunknak (vagy hátrányt másoknak, lásd Imperial City Sewers bázisok respawn bugjai), azonnal és végleg repülünk.
 • Tisztában vannak vele és nagyon röstellik, hogy az ESO LFG rendszere olyan, amilyen (igen, nagyon fapados), de dolgoznak rajta, hogy végre úgy működjön, mint bármelyik random mmoban.
 • Megérkezik az ESO-ba is a “lottós agyrém” (amely úgy hiányzott, mint egy púp a hátunkra), amely már más mmoban és online játékban is hódít évek óta, vagyis lehetőségünk lesz 400 Crownért “ládákat” venni, amelyek tartalmai majd csak a nyitás során derülnek ki.
 • Ezek a ládák csak kozmetikai cuccokat (skineket, hajakat, hátasokat, stb.) tartalmazhatnak, de azokból véletlenszerűen bármit, amely a játékban és a Crown storben jelenleg és a múltban elérhető volt. Minél “kommerszebb” egy tárgy, annál könnyebb lesz egy olyat találni a ládában, amelyből következik, hogy a nagyon ritka és egyedi cuccok bizony a ládákban is nagyon ritkán fognak előfordulni. Mindenki ismeri a formulát és az eljárást.
 • Nem győzik hangsúlyozni a fejlesztők, hogy a Crown Store termékei között továbbra is csak skineket, vicces és dekoratív tárgyakat fogunk találni, de semmi olyan p2w cucc nem lesz (fegyverek, páncélok, stb.), amelytől mindenki retteg, amikor meghallja a mikrotranzakció kifejezést.
 • A Crown Storeba visszatérnek és/vagy megérkeznek majd azok az egyedi skinek, mountok, stb., amelyek vagy csak kis ideig voltak elérhetőek. Ezekből természetesen kimaradnak azok, amelyeket csak speciális esetekben tudtunk megszerezni (lásd Imperial verzió extrái, Pre-order extrák, előfizetői 3-6-9 hónapos jutalmak stb.).
 • Ha esetleg olyan cuccost tartalmaz a ládikó, amellyel már rendelkezünk, nos, akkor kapunk helyette “Crown Gems”-t, amely egy újfajta fizetőeszköz lesz és amellyel szintén a Crown Storeban tudunk majd vásárolni. A ládákból szerzett tárgyak jelen állás szerint nem lesznek cserélhetőek, eladhatóak, automatikusan a “Collections” szekcióba kerül bele minden (vagy kapunk érte Gemeket).

Thanks for your thoughts on the upcoming Crown Crates, everyone. Just want to clarify a few points:

 

First, Crown Crates will be available later this year, and will only include cosmetic or convenience items. You'll find things like potions and other consumables, pets, costumes, and - yes - sometimes even mounts. This will give you a chance to try and obtain previous limited time offers, or even some very unique items as Matt mentioned. It will not include things like armor or weapons.

 

In the event you get an item that you already own, you can exchange it for a currency called Crown Gems which will allow you to buy a different item of your choice. (Gina Bruno, ESO Community Manager)

A héten érkezik egy hivatalos összefoglaló is a GamesComon elhangzottakról, amely alapján frissítjük majd a cikket, ha szükséges. Nagyjából 2 hét múlva érkezik PTS-re az Update 12 “One Tamriel”.

Update 13 a Housing rendszert hozza majd a játékba, egyelőre csak annyi új infót hallottunk, hogy a házakba lehetőség lesz Target Dummykat is venni (elvileg a zónákban nem lesznek nyilvános dummyk, de ez még változhat, jó fél év a megjelenésig), hogy tesztelhessük a képességeinket.

(az alábbi képeket Kai Schobertől nyúltuk, aki az ESO egyik Community Managere
és aki volt olyan kedves, és fotózott párat az esemény során. Danke schön Kai!)


Megosztás

Tales of Tribute
ÚTMUTATÓ (ÚJ)
(készítette @Mahhdy)


Tales of Tribute
LEÍRÁS (ÚJ)
(készítette @drobova)

 

 


(magyar nyelvű The Elder Scrolls Online
leírások, ismertetők)

Cikkek archívum

Powered by mod LCA

Hírek és aktualitások a Facebookon

 

 

 

 


Az oldalon található cikkek, ismertetők © The Elder Scrolls HQ | www.elderscrolls.hu © gumininja HQ 2003 - 2022.
The Elder Scrolls Online © 2013 ZeniMax Media Inc | The Elder Scrolls(TM) © Bethesda Softworks LLC, a ZeniMax Media company.