Most már szinte 99,99% (hagyjuk 0.01%-ot a világvégének is, ki tudja...), hogy hamarosan újra Morrowind ikonikus szigetén, Vvardenfellben fogjuk találni magunkat. Sőt, nem csak hogy arrafelé fogunk a kalandozni, de akár házat is vehetünk majd ott! Hármat is, ha úgy hozza úri kedvünk. Részletek a lapozás után.

Hogy honnan infó? Emlékeztek talán, hogy az adatbányász jómunkásemberek már 2015-ben is kiderítették az akkori aktuális PTS, majd később a Live szerver adataiból, hogy visszatérünk hamarosan majd az Arany Partra (Gold Coast), pontosabban Anvilba és Kvatchba. Tudták, mert voltak erre utaló kifejezések, nevek, placeholder anyagok, stb. a kliens adatai között. Ők meg tudják, ezeket hogy találják meg. Természetesen mindez csak most, két nagyobb DLC-t követően 2016. áprilisában lett hivatalosan megerősítve, de hát mi ezt már lassan egy szűk éve tudtuk. Na kérem, most ugyanezen emberek azt mondják, hogy találtak városneveket, helységeket, látványosságok neveit az aktuális PTS adataiban, ami alapján kijelenthető, hogy hamarosan visszatérünk a valaha volt egyik legjobb rpg, a The Elder Scrolls III. Morrowind helyszíneire. Hiszünk nekik? Mi igen!

Mindezek után arról se feledkezzünk meg, hogy anno már hivatalosan is be lett mutatva a Clockwork City nevezetű DLC, amely szervesen kapcsolódik Morrowindhez és annak a történelméhez. Naná, hiszen a Második Érában Almalexia, Sotha Sil és Vivec él és virul, olyannyira, hogy Almalexia anyánkkal egész jó viszonyt ápolunk - köszönhetően az igencsak komoly közös kalandoknak. Sotha Sil és Vivec egyelőre viszont várat magára, nem sokszor láttuk őket ezidáig. Az meg nem járja, hogy a Tribunalból csak egy kap szerepet egy TES játékban, a másik kettő meg nem! Adja magát tehát a helyzet, hogy a főszereplők ezúttal ők lesznek (főleg Sotha Sil, ha már Clockwork City) és ha ők a főszereplők, akkor a kalandok ismét visszaszólítanak majd minket a szigetre.

Ami jó hír, hogy Vvardenfell teljes egészében bejárható lesz, északtól délig, kelettől nyugatig, olyan nevezetességekkel, mint Ald Sotha, Bal Fell, Balmora, Esutanamus, Gnisis, Mazhnch, Sadrith Mora, Suran, Tel Aruhn, Tel Fyr, Tel Mora, Tel Branora, Vos, vagy akár Yansirramus. Aki ismeri a sziget helyrajzát, az egyből látja, hogy itt aztán tényleg minden vidékről vannak nevek, városok, helyszínek. Aki nem, annak itt egy kép a Tamriel Foundryról nyúlva:


(Kattintásra megnő)

Az sem mellékes, hogy az adatbányászok azt mondják 6 új delve, 6 world boss, 12 új wayshrine, egy (vagy kettő, nem tisztázott) public dungeon, 3 helyi munkaállomás (szettek készítésére) 24 POI (Point of Interest, vagyis említésre méltó/felfedezésre váró hely) vár majd ránk. No meg egy új, 4 fős instance/dungeon, a Cradle of Shadow. Na most ennyi minden két DLC-ben nem szokott jönni együttvéve, nem hogy egyben. Ehhez kell bizony hely kell, nagy terület, vagyis elképzelhető, hogy ez a DLC lesz az eddigi legnagyobb, mind területre, mind tartalomra. Az eddig kiszivárgott adatok alapján a középső terület, a Vörös Hegység viszont nem lesz elérhető, az összes adatbányászott infó csak a “peremvidékekre” mutat/utal (lásd a bekarikázott helyek a fenti térképen).

No és igen, még nem volt szó a lakásokról. Három helyen is vehetünk majd itt ingatlant (Suranban ha lesz, stippistopp!), ami két dolgot is jelent. Egy, hogy jön a Housing! Bár ezt eddig is tudtuk. Kettő, hogy Vvardenfell viszont addig nem fog jönni, amíg nem lesz véglegesítve a Housing, vagyis legjobb esetben is csak 2016 utolsó negyedévében, valamikor decemberben várható - ha feltételezzük azt, hogy a Housing már most jön majd valamikor ősszel. Ha csúszik, akkor a szigetre is csak 2017-ben fogunk visszatérni.

Az biztos, hogy érdemes lesz nézni bő egy hónap múlva kezdődő E3-at, benne is az immár második alkalommal megrendezett Bethesda külön napot, azon belül is a The Elder Scrolls Online paneleket!

Megosztás

Tales of Tribute
ÚTMUTATÓ (ÚJ)
(készítette @Mahhdy)


Tales of Tribute
LEÍRÁS (ÚJ)
(készítette @drobova)

 

 


(magyar nyelvű The Elder Scrolls Online
leírások, ismertetők)

Cikkek archívum

Powered by mod LCA

Hírek és aktualitások a Facebookon

 

 

 

 


Az oldalon található cikkek, ismertetők © The Elder Scrolls HQ | www.elderscrolls.hu © gumininja HQ 2003 - 2022.
The Elder Scrolls Online © 2013 ZeniMax Media Inc | The Elder Scrolls(TM) © Bethesda Softworks LLC, a ZeniMax Media company.