Vannak időszakok, amikor a hangsúly a munkán van, és nem a napi rendszerességgel érkező híreken vagy hangzatos bejelentéseken. A The Elder Scrolls Online is ezt a korszakát éli most a hetekben. Amióta az NDA-nak vége, folyamatosan érkeznek érdekességek a bétából, amelyeket a tesztelők töltenek fel youtube-ra vagy gamer fórumokra. Ezeket a Facebook oldalunkon linkelgetjük is napi rendszerességgel. Akit érdekelnek ilyen apróságok, érdekességek, azt várjuk ott (is) szeretettel.

Vannak viszont olyan fejlemények, amelyek elég nagy kaliberűek ahhoz, hogy hírként is megjelenjenek. Ez pedig a „ütközés vizsgálat” (collision detection) bevezetése PVE körülmények között, és a kezdő „tutorial sziget” átugrásának lehetősége. Ezekről, illetve az elmúlt időszak apróbb érdekességeiről következzen egy összefoglaló a lapozás után.

Ütközés vizsgálat (collision detection)

A legújabb, 0.18-as verzióban megjelent ez a feature. Igaz, egyelőre csak PVE környezetben, vagyis csak a mobok, bossok, npck kaptak „testet”, a játékosok egyelőre nem. Hogy ez mit is jelent? Azt, hogy nem lehet ezentúl átfutni az ellenfelek testén kényünkre-kedvünkre a szintezés közben. Ha egy szűk folyosón három dwemer spider jön velünk szembe, akkor onnan menekülni már csak visszafelé lehet – hacsak azóta nem spawnolt újabb három a hátunk mögött is. Új mélységet ad a harcoknak, az biztos, és a taktikai megoldások is változni fognak.

Itt még azt érdemes megjegyezni, hogy hasonlóan a lovainkhoz, ha a karakter elkezd futni, akkor nem instant fut gyorsan, hanem ahogy a valóságban is, begyorsul. És megállni sem "csak úgy" megállunk ezentúl, hanem bizony lassulva állunk meg.

Tényleges szabadság a szökés után

Ahogy megszöktünk Coldharbourból, nem a kezdeti kis tutorial szigetre kerülünk, hanem egyből az első nagyobb városba. Ez az EP esetében Davon’s Watch (Bleakrock helyett), az AD-nál Vulkhel guard (Khenarthi’s Roost helyett), illetve az DC frakció tagjai Daggerfallban kezdenek majd (Stros M’Kai helyett). Természetesen bármikor visszamehetünk majd a szigetre összegyűjteni a Skyshardokat (3 db) és megcsinálni a küldetéseket. Most, hogy lvl 2-3 körül kezdünk egy nagyvárosban, ezért a környék küldetéseinek nehézsége és a városhoz közel „lakó” mobok szintje is csökkent, hogy legyen esélyünk tojáshéjjal a fenekünkön is.

Dark Fissures

Megjelentek a zónákban a Dark Anchorhoz hasonló, de annál könnyebben teljesíthető – kvázi szólózható – összecsapások, a Dark Fissure névre hallgató "események". Ugyanúgy jön majd pár hullámban Daedra, majd a végén egy boss, amely halott testéből később lenyúlhatunk valami jóságot.

Bank:

Most már lehet aranyat tárolni a bankban. Mivel account szintű a bank (vagyis minden karakterrel elérhető a tartalma), ezért a pénz átadása így egyszerűbbé vált.

 

Most lássuk az ESO-hoz kapcsolódó egyéb történéseket, amelyeket már láthattatok/olvashattatok a Facebook oldalunk posztjai között:

  • Ismét egy nyereményjáték, ahol ESO-t lehet nyerni. Csak egy jó Achievementet kell kitalálni, és beküldeni. A legjobb nyer egy digitális ESO-t, a többiek pedig egy szintezési útmutatót (leveling guide). Határidő 2014. március 3.
  • Jeremy Soule remekművének Malukah féle feldolgozása az idei Svéd Grammy díjátadón, Orphei Drängar és Myrra Malmberg előadásában. Videó itt. (Ez volt az első alkalom, hogy a klasszikus zenei kategóriába egy videó játékból származó zene is bekerüljön)
  • Ha már Malukah... Érdemes megemlíteni, hogy Judith bizony a játékban is szerepet kapott. Az AD területen egy bárd (de lehet, hogy több is, kiderül majd) az ő hangján szólal meg, és énekel csodaszép balladákat. Videó ITT!
  • Volt egy szavazásunk a múlt héten, hogy ki milyen verziójú ESO-t vesz. Az FB olvasók szavazatai alapján 60-40%-ban mi is az Imperial kiadást részesítjük előnyben, a hagyományos Standard verzióhoz képest. A világban sincs ez másként, nagyon fogy az Imperial. Dobozos gyűjtőit jelenleg alig, vagy abszolúte nem lehet kapni.
  • Dark Anchor szólózás videója, 24-es szinten egy Khajiit Nightblade oldotta meg a feladatot, íjászként.
  • Hamarosan újabb béta esemény érkezik, legalábbis az ESO twitter erre enged következtetni.
Megosztás

Tales of Tribute
ÚTMUTATÓ (ÚJ)
(készítette @Mahhdy)


Tales of Tribute
LEÍRÁS (ÚJ)
(készítette @drobova)

 

 


(magyar nyelvű The Elder Scrolls Online
leírások, ismertetők)

Cikkek archívum

Powered by mod LCA

Hírek és aktualitások a Facebookon

 

 

 

 


Az oldalon található cikkek, ismertetők © The Elder Scrolls HQ | www.elderscrolls.hu © gumininja HQ 2003 - 2022.
The Elder Scrolls Online © 2013 ZeniMax Media Inc | The Elder Scrolls(TM) © Bethesda Softworks LLC, a ZeniMax Media company.