2014. 04. 04. 00:00 perckor elindult
a The Elder Scrolls Online
immáron hivatalosan is.

Jó játékot mindenkinek!

Frissítve: 2014. április 3. - 23:24
Volt egy újabb, ezúttal csak egy laza 50 100 megás frissítés. Érdemes letudni a premier előtt ezt is. Aztán megint lehet lesz egy 5gb-s csomag, meg repair, meg a fene sem tudja már, minden embernél másként viselkedik a launcher. :)

Frissítve: 2014. április 3. - 23:20
Az Early Accessel rendelkezők - bárki, akár játszik már 5 napja, akár nem - kapott plusz két napot arra, hogy élesítse a hivatalos játékkulcsot, megadja a fizetési módot és elkezdődjön a 30 nap. Vasárnap déli 1 óra az új határidő (2014.04.06. 13:00 óra). Forrás

Frissítés: 2014. április 3. - 20:20
Leálltak a szerverek, az Early Acces-nek vége. A kezdéskor a következő változások lépnek életbe:

 • Meg lehet (kell?) végre határozni, hogy miként akarunk előfizetni - bankkártya, paypal, time card, stb.
 • Elérhetővé válik a sima Standard verzió upgradelése Imperial verzióra.
 • Az ESO boltban elérhetővé válik a Palomino ló, amely azok számára lehet érdekes, akik nem akarnak Imperial verziót venni, de az "ingyen" ló az kell nekik.
 • A posta rendszer vissza lesz állítva.

 

Korábban történt:

Ma éjfélkor - legkésőbb egy picivel utána, vagyis 12:00 - 01:00 óra környékén - elrajtol végre hivatalosan a The Elder Scrolls Online. Aki pre-order vagy pre-purchase verziót vett, az már 5 illetve 3 napja játszik, de a többség ma fog csatlakozni. Az Early Acces időszakában a szerverek elég jól bírták a rohamot, de mivel a tömeg most érkezik - éjfél ide vagy oda -, fel kell készülni az esetleges lassabb bejutásra is. Tanulva a múlt hibáiból (más mmok indulásából), gondolt a rohammal járó kellemetlenségekre a Zenimax is, ezért az overflow szerverek készenlétben állnak, hogy a lehető legsimább legyen a kezdés.

Ami a játékosokat illeti, következzen pár dolog, amelyet vagy érdemes megtenni, vagy érdemes rajta elgondolkodni a hátra lévő 6 órában:

 

 

 • Kliens frissítése! Tegnap megkaptuk az 1.0.1-es verziót, amely jó pár bugot javított. Ennek a mérete kb 750 mb, vagyis érdemes a lassabb nettel rendelkezőnek már most frissíteni a klienst.
 • Egy hiba miatt az ingame mail (belső levelezés) nem működik egyelőre a játékban.
 • Előbbi miatt, aki a Tamriel Bolhapiac-hoz (kereskedő guild) szeretne csatlakozni, az vagy legyen türelemmel, vagy keresse a guild vezetőjét, Nephint. Amíg nem megy a levelezés - remélhetőleg hamarosan visszakapcsolják -, addig írjatok a vezetőnek, Nephin-nek a játékban ("/tell @Nephin" a parancs, így kukaccal a név előtt). Ha visszakapcsolják a postát, akkor csak és kizárólag mail formájában érkező kérések lesznek teljesítve. Köszönjük a megértéseteket. Félreértések elkerülése végett: A guild store-ba berakott áru ADÓJÁT a játék "nyeli be", nem a guild vezetője vagy bármilyen más élő személy kapja meg. Ha esetleg ez eddig nem lett volna világos.
 • A szökés után egyből az első nagyvárosban találjátok majd magatokat, de vissza lehet menni a Tutorial szigetre is. Sőt, ha lehet ilyet mondani, érdemes is ott meglépni a 3-6 szintet, mert rengeteg a szakmai alapanyag, ércek, rúnák, növények, stb. Szakmákról egy gyorstalpaló ERRE olvasható, bővítjük majd folyamatosan, de elindulni talán segít. Aki nem akar, az fejest ugorhat a nagyvilágba, de csak óvatosan! :)
 • Nagyon fontos, hogy ha bármilyen tárgyat, petet vagy bármit kaptok majd postán, akkor ha azokat zsebre teszitek egy karakterrel, tegyétek be a bankba később, mert ha törlitek a karaktert, akkor lőttek a cuccnak. Sok ember járt így, kreált egy karaktert, megnézte az ajándékait - petek, térképek, Mara gyűrűk, stb - majd fél óra múlva nem tetszett a karakter és törölte. Óvatosan tehát a törlésnél, inkább nézzétek meg kétszer, hogy nem maradt e valami fontos a zsebében!
 • A bank tartalma accounthoz van kötve, vagyis amit beraktok egy karakterrel, azt másik karakteretek is elérhetitek, könnyítve az esetleges felszerelést vagy alapanyagok átadását.
 • Mindent kutassatok át, minden ládát, hordót, dobozot, szekrényt, stb. A világ tele van tárgyakkal, és szinte minden tárgy jó valamire amit találtok. Kivéve a "Sell to merchant for gold" cuccokat, azokért csak pénzt kaptok majd :)
 • Mindig legyen nálatok LOCKPICK, mert csak ezzel lehet kinyitni a kincseket rejtő zárt ládákat, amelyeket találtok szerte a világban.
 • A bétás "Hall of Champion" bezárta kapuit, az ma már csak emlék a béta időszakából. Mivel továbbra is kíváncsiak vagyunk a játékosok karaktereire, ezért hamarosan indul az aktív hősöket bemutató és összefoglaló albumunk. Részletek a jövő hét folyamán! Addig is készítsétek a jobbnál jobb képeket, hamarosan szükség lehet rájuk!

Ha menet közben felmerül még valami, akkor azzal frissítjük a cikket.
Jó játékot mindenkniek, találkozunk Tamrielen!

Megosztás

 

Készülőben lévő DLC-k
és nagyobb változások:

 

Ascending Tide
dungeon DLC
(2022. március)

 

High Isle
Chapter/kiegészítő
(2022. június) 


(magyar nyelvű The Elder Scrolls Online
leírások, ismertetők)

Cikkek archívum

Powered by mod LCA

Hírek és aktualitások a Facebookon

 

 

 

 


Az oldalon található cikkek, ismertetők © The Elder Scrolls HQ | www.elderscrolls.hu © gumininja HQ 2005 - 2015.
The Elder Scrolls Online © 2013 ZeniMax Media Inc | The Elder Scrolls(TM) © Bethesda Softworks LLC, a ZeniMax Media company.