CRAGLORN GY.I.K.

 

Mi az a Craglorn?

Craglorn egy veterán szintű játékosoknak készült úgynevezett „overland” zóna, az ESO első Adventure Zónája, Cyrodiiltől északnyugatra. A területen található tartalom szinte egytől egyig 4 vagy 12 fős csapatoknak készült, ezért a szólóban érkező játékosok kössék fel a gatyájukat, vagy keressenek társakat maguknak! A zóna elérhető VR1 szinten is, de a tartalom inkább a VR10-es karaktereknek készült, VR11 és VR12 szintű ellenfelekkel.

 

VR12?

Igen, a karakterek új maximális szintje is VR12 lesz a kalandok végére.

 

Hogyan jutok el Craglornba?

A három frakció egy-egy főbb városában (Mournhold, Elden Hollow és Wayrest) beszélni kell az újonnan érkezett hírnökökkel (Star-grazer Herald), akik eljuttatják a minimum VR1 szinttel rendelkező játékosokat Craglornba.

 

Lesznek küldetések is?

Mint az ESO minden zónájában, itt is temérdek küldetés és tennivaló található. Viszont, ellentétben a többi területtel, ezekhez a küldetésekhez minimum 4 fős party szükséges és nem árt, ha van egy tank és healer is a csapatban. Lesznek olyan feladatok, amelyek „publikusak”, és ezáltal megoldhatóak „összeverődött” csapattal is, de a legtöbb küldetés, boss, esemény már akár belső, akár külső úgynevezett instanceolt területen található. Vagyis, ha nem vagyunk partyban, akkor nem látunk majd senkit sem a többi játékos közül és egyedül kell megbirkóznunk a ránk váró feladatokkal. Ha partyban vagyunk, akkor pedig az adott felállással kell teljesíteni, nem lesznek hirtelen feltűnő egyéb kalandorok, mint egy Dark Anchor vagy más Publikus Instanceok esetében az ESO többi zónáiban.

Lesznek naponta végrehajtható küldetések (Daily Quests) is, amelyek teljesítéséért extra loot a jutalom.

 

Mi a helyzet a Craftinggal?

A zónában összeszedhető nyersanyag megegyezik a VR9-VR10 zónákban fellelhető dolgokkal, vagyis többségében ugyanúgy Nightwoodot, Void Bloomt, Void Stonet fogunk találni. Nincs szükség újabb skill pontokra a szakmai képességeknél ahhoz, hogy gyárthassunk VR11 és VR12-es tárgyakat.

Craglorn rendelkezik saját Crafting Stationnal is (Lanista’s Waystation-ban), ahol az "ARENA" nevezetű szettet lehet elkészíteni. 8 kikutatott TRAIT kell hozzá. A bónuszok:

  • 3 tárgy esetében: + 150 max health
  • 4 tárgy esetében: +335 Armor
  • 5 tárgy esetében: Way of the Arena (Reduce cost of CC Break by 15%)

 

Vannak új tartalmak, események, helyszínek?

Először is, a zónában nincs Dark Anchor. Ne felejtsük el, hogy ide VR játékosok jönnek, vagyis olyanok, akik már elbántak Molag Ballal, és itt folytatják a „karrierjüket”. A Dark Anchor helyett viszont kaptunk két új dinamikus/random eseményt, a Magical Anomalyt és a Burial Sitest.

 

Mágikus micsodák?

Mágikus Anomáliák (Magical Anomaly). 5 darab ilyen instanceolt terület/hely van a zónában, Craglorn keleti felében. Minimum 4 fős partyra lettek tervezve, de belekezdhetünk nagyobb létszámú csapattal is. Ezekbe „belépve” egy vörös kristályt fogunk találni, amelyet a játékosoknak kell elpusztítani. Természetesen ez nem olyan egyszerű, hiszen ahogy megtámadjuk a kristályt, megérkezik a biztonsági szolgálat, több hullámban és csoportban egészen addig, amíg le nem verjük magát a kristályt.

Ha sikerült elpusztítani a kristályt, akkor megjelenik egy boss (általában egy Air Atronach), amelyet szintén bele kell vernünk a földbe. A jutalmunk a legvégén sok Veterán Pont és egy megjelenő Treasure Chest (kincses ládika), amelynek a tartalma a szokásos: tárgyak, arany, soulgemek, stb.

 

És mi van a temetkezési helyekkel? (Burial Sites)

Szintén 5 darab ilyen instanceolt hely található Craglornban, de ezúttal a zóna nyugati felében. A minimum 4 fős partyknak készült összecsapás lényege, hogy a csapat megvédjen egy-egy NPC-t a rá és ránk törő ellenfelek hullámai közepette. Ha meghal az NPC, akkor bukó a dolog.

Az első és a harmadik hullámban nagy számú, de „csak” hagyományos mobok érkeznek, akik ütnek mindenkit, aki él és mozog. Ezeket be kell darálni.

A második és a negyedik hullámban viszont életre kelnek az addig csak a környezetet díszítő Gargoylek, egyből kettő is, akik szépen lassan elindulnak az NPC felé. Ez a két hullám egy "DPS race", ahol a partynak annyi sebzést kell villámgyorsan kitolni magából, hogy a két Gargoyle még azelőtt elhasaljon, mielőtt eléri az NPC-t. Mondani sem kell, hogy az NPC-k azonnal megfekszenek, ha szárnyas barátaink megütik őket.

Ötödik hullámban érkezik egy Boss, komoly AoE sebzéssel. Meg kell ölni még azelőtt, hogy az AoE sebzése megölné az NPC-t. Amellett, hogy ez is egy DPS race, a Boss helyezkedésére is figyelni kell a tankoknak, hogy a lehető legkevesebb sebzést szenvedje el a mindig a legrosszabb helyen hősködő NPC.

A jutalmunk a legvégén ismét csak sok Veterán Pont és egy megjelenő Treasure Chest (kincses ládika), amelynek a tartalma a szokásos: tárgyak, arany, soulgemek, stb.

 

Trials? Mármint raidek?

Igen, a TRIALS az ESO „raidjei”. 12 fős csapatoknak elérhető két helyszín (keleten az Aetherian Archive és nyugaton a Hel Ra Citadel), ahol sok trash mob és 4-4 boss található. Az összecsapások nehezek, és hogy legyen móka s kacagás is, mindösszesen csak 36 alkalommal halhatunk meg egy-egy run során (fejenként háromszor). Ha a raid elhasználta ezt a mennyiséget, akkor resetelni kell az egészet, és újról kell kezdeni előlről. Eleinte frusztráló lesz, de később már a taktika ismeretében nem lesz gond. Remélhetőleg.

Ha sikerül megölni az összes bosst, akkor felkerülünk egy TOP100-as listára. A listára került csapatok további jutalmakat kapnak a heti összesítés után. A Trialokról részletesebben lásd a korábbi cikkeket és híreket, ki lett vesézve már a dolog.

 

Lesznek "új" Skyshardok?

12 darab található belőlük Craglornban. Hogy ne legyen egyszerű a dolog, természetesen mind a tizenkettő egy-egy rom vagy barlang végében található, vagyis - ha csak nem lopakodik végig valaki ügyesen (ami szinte lehetetlen) - szükség lesz egy partyra ezek megszerzésére.

 

Hány helyszíne (Locales) van Craglornnak?

Összesen 9 darab helyszínt kell felkeresnünk az Achievement teljesítése érdekében. (Proving Grounds Dolmen, Bangkorai Gate, Taborra’s Camp, Inazzur’s Hold, Thunder Falls Camp, Scorpion Ravine, Lake of Teeth, Ogondar’s Winery, Lanista’s Waystation)

 

(Folyamatosan frissítjük majd a cikket. Ha van tipped vagy trükköd, esetleg kimaradt valami, akkor segíts!
Írd meg nekünk (info - kuckuc - elderscrolls - pontocska - hu) és berakjuk a kérdések és válaszok közé!)

Megosztás

 

Készülőben lévő DLC-k
és nagyobb változások:

 

Ascending Tide
dungeon DLC
(2022. március)

 

High Isle
Chapter/kiegészítő
(2022. június) 


(magyar nyelvű The Elder Scrolls Online
leírások, ismertetők)

Cikkek archívum

Powered by mod LCA

Hírek és aktualitások a Facebookon

 

 

 

 


Az oldalon található cikkek, ismertetők © The Elder Scrolls HQ | www.elderscrolls.hu © gumininja HQ 2005 - 2015.
The Elder Scrolls Online © 2013 ZeniMax Media Inc | The Elder Scrolls(TM) © Bethesda Softworks LLC, a ZeniMax Media company.