Akik régóta követik az oldalt, azok sok újdonsággal nem fognak találkozni ebben a cikkben. Az újak, illetve a B2P indulásakor becsatlakozók számára viszont hasznos olvasnivalóval szolgálhatunk. Lássuk sorba ezeket:

 • A játékról általános szinten minden megtalálható az ESO Útmutatóban. Az alap információktól kezdve, az általánosan elfogadott buildek-ig, dungeon és trial-ok leírásáig minden megtalálható. Természetesen a B2P rendszer, a Crown Store összefoglaló is benne van, a megjelent DCL-kről is kapsz tájékoztatást.
 • Mivel az ESO Útmutatóba már nem tudtuk belepréselni a kód nagysága miatt, így külön fejezetet készítettünk a Skillek leírásainak. Természetesen ez a leírás és a másik is folyamatosan javítva és fejlesztve van. A nagyságuk miatt lehetnek pontatlanságok, aki talál valami hülyeséget, az írjon nyugodtan, javítjuk, amit kell. Köszönet Chucky-nak a fordításokért.
 • Harbonah nem viccelt, összedurrantott nektek egy konkrét leírást az ESO Szakmákról. Reméljük az újdonságok is hamarosan belekerülnek majd.

Miután átrágtátok magatokat a leírásokon, utána jön az eldöntendő kérdés: Csapatban, vagy anélkül? Sokan úgy futnak neki az ESO-nak, mintha ez a Skyrim folytatása lenne. Ez hiba, az ESO egy vérbeli mmo, gazdagon kidolgozott TES lore-ral, de alapvetően akkor is egy mmo, amely igyekszik kiszolgálni a magányos farkasokat is. Mindenki megtalálja a maga számítását, de sok tartalom, csak csapattal játszható és azok nagy része is guildek-kel.

Szerencsére ezen a téren is jól áll a játék. Minden szövetségben van Magyar Guild, ahol mindenki megtalálja a maga vérmérsékletének és igényeinek megfelelő guild-et. A guild-ek között Szövetségek is alakultak, hogy minden játékos megtalálja a számítását. Természetesen itt is, mint minden játékban időnként vannak súrlódások a csapatok között, de ezek nagy része kezelhető, a nyitott és szociálisan fejlett felnőtt emberek számára.
Ezen kívül a közösség építése érdekében megalakítottuk a mindhárom frakciótól független Magyar Szövetség gyűjtő guild-et is, amely a következő paraméterekkel üzemel:

A Magyar Szövetség gyűjtő guild lassan 1 éves elmúlt és stabilan tartja a 120+ főt annak ellenére, hogy eddig a közös chat-en kívül szinte semmi sem kapcsolta össze a 3 szövetség játékosait. Én azt gondolom, hogy az 1 év alatt, aki akart tudott segítséget kérni, gyorsabban megismerkedett a játékkal, valamint rendes guild-eket is könnyebben találhatott magának, vagyis a szerepét betöltötte és betölti a mai napig. Most eljött az idő, hogy új funkciókkal gazdagítsuk a guild-et:

GUILD STORE: Szerettünk volna a kezdő játékosoknak egy lehetőséget biztosítani a kereskedésre, ezért bekapcsoltuk és beállítottuk a jogosultságát. A bankos npc-nél tudsz kereskedni, venni-eladni, de a guild chat-jét is alkalmazhatod áruid eladására, cseréjére. Az normális árak belövéséhez érdemes a Master Merchant addont feltelepíteni.
GUILD BANK: Az 500 tárhelyes guild bank eléréséhez is adunk lehetőséget, de az ott elhelyezett dolgokért felelősséget nem tudunk vállalni. 
HÍVD MEG BARÁTAIDAT: A csapatban mindenkinek lehetősége van invitálni barátait, ismerőseit. 
CROSS-FACTION DUNGEON: frakció korlátlan dungeon-ozás.
> EGYÉB LEHETŐSÉGEK:

 • Mivel gyűjtőguild, így a normál guild-ek működésében nem okoz zavart
 • Közösségteremtő szerepe van, mind a 3 frakció számára
 • Magyar játékosok számára egy közös chat
 • A különböző frakciók guild vezetőinek és a játékosoknak könnyebb és gyorsabb kontakt lehetőség
 • A közös chat-en a normál guildek és az egyéni játékosok is kereshetnek embert programokra, kérhetnek segítséget, tájékozódhatnak, akár ismerkedhetnek
 • Az új becsatlakozó játékosok könnyebben találnak segítséget, vagy csapatot maguknak, ha igény van rá
 • A casual játékosoknak is van egy helye, ha a normál guild elvárásainak nem tudnának megfelelni

Szabályok tekintetében, csak a normális működést biztosító elvek vannak érvényben:

 • Kultúrált viselkedés, egy figyelmeztetés, utána eltávolítás
 • 30 nap inaktívság után eltávolítás

Remélem kedvet kaptatok a csatlakozáshoz és ezáltal a magyar ESO közösség is egy új szintre képes lépni, elősegítve ezzel a játékélmény fokozását.Akit érdekel a történet és csatlakozna, vagy kérdése van, keressen meg a játékban: @Runningwild, vagy írjatok a fórumba.

Ha még ez nem lenne elég, a játék rendelkezik egy zárt FB csoporttal, ahova mindenkit várunk szeretettel: Elder Scrolls Online Hungary, valamint az SG fórumán is szívesen válaszunk a felmerült kérdésekre. Ezen kívül az elderscrolls.hu oldalnak is van egy facebook-os oldala is, ahol apróbb hírekkel is gazdagodhattok.

Összefoglalva, minden rendelkezésetekre áll, amire szükségetek van a játékélményetek fokozására, maximális kihasználására, csak élnetek kell vele, a döntés a ti kezetekben van. :))

Megosztás

 

Fontosabb információk:

 

Eddig megjelent DLC-k:
(kisebb kiegészítők)


Imperial City
(PVP tartalom)

Orsinium

(PVE/sztori alapú)

Thieves Guild
(PVE/sztori alapú)
Dark Brotherhood

(PVE/sztori alapú)

Shadow of the Hist

(PVE/Dungeon DLC)
One Tamriel

(openworld gameplay
bevezetése)

Homestead

(PVE/Housing DLC)

Horns of the Reach

(PVE/Dungeon DLC
)
Clockwork City
(PVE/sztori alapú)

Dragon Bones
(PVE/Dungeon DLC)
Wolfhunter
(PVE/Dungeon DLC)
Murkmire
(PVE/sztori alapú)

 

 

Eddig megjelent Chapterek
(nagyobb kiegészítők)

The Elder Scrolls Online:
MORROWIND

2017. június


The Elder Scrolls Online:
SUMMERSET

2018. május


 

Készülőben lévő DLC-k,
nagyobb változások:

(bővebb infók
hamarosan)


 


(magyar nyelvű The Elder Scrolls Online
leírások, ismertetők)

Cikkek archívum

Powered by mod LCA

Hírek és aktualitások a Facebookon

Hasznos oldalak

 

 

 

 


Az oldalon található cikkek, ismertetők © The Elder Scrolls HQ | www.elderscrolls.hu © gumininja HQ 2005 - 2015.
The Elder Scrolls Online © 2013 ZeniMax Media Inc | The Elder Scrolls(TM) © Bethesda Softworks LLC, a ZeniMax Media company.