A dolog valahol ott kezdődött - talán páran emlékeztek még rá, még a régi Oblivion HQ-n is kicikkeztük sok éve -, hogy kikerült a netre egy "pletyka", miszerint a Bethesda/Zenimax licenszelte a Hero Engine-t, ami az első jele volt annak, hogy itt bizony érkezik egy The Elder Scrolls MMO. De nem így lett, a következő bejelentés a Skyrim lett, amely jött, látott és győzött a szinte tökéletes egyjátékos mivoltával. Aztán a Beth megszerezte végre a Fallout online jogait, így a korábbi sikeres Fallout 3 és New Vegas után felvetődött a kérdés: az biztos, hogy lesz MMO a közeljövőben, de Fallout vagy TES?

Nos, az The Elder Scrolls sorozat folytatódik mmo formájában (is). Hangsúlyos az "is", mert a játékot a Bethesda a Skyrimmal párhuzamosan fejlesztette már évek óta, és nem mondanak le arról, hogy érkezzen az újabb TES singleplayer játék, majd egyszer (előbb jön még Skyrim kieg/DLC, stb). De, mivel már az utolsó sarki fűszeres is mmo-t fejleszt titokban, ezért ők is kerítettek ehhez értő embereket, adtak nekik anyagot, pénzt és lehetőséget, és így 2013-ban érkezik az, amire régóta várunk. Akinek nem elég a singleplayeres TES sorozat, az most megkapja az mmo-ját, egymással szemben álló vagy szövetséget kötő frakciókkal, a központi tartomány, Cyrodiil trónjáért folyó harcokkal, cselszövéssel, kifosztásra váró romokkal, vámpírokkal teli barlangokkal, elmebeteg daedra hercegekkel, és így tovább. A cél mi lehetne más, mint a megüresedett trón és vele Tamriel feletti uralom.

Amit tudni eddig, hogy három frakció lesz, akik jó Tamrieli szokás szerint egymást próbálják eltakarítani a világ felszínéről. Hogy kik ezek, nem tudni egyelőre, de a hírek szerint kb a Skyrim sztori előtt kb 1000 évvel játszódik a történet. Ezért jó esély van végre élőben az Akaviri nép egy-egy jeles képviselőjét, akikről eddig csak olvastunk, vagy a leszármazottaikkal találkozhattunk. Nem beszélve Talosról (aka Tiber Septim), aki ez időben kezdte meg világmegváltó (persze egyesek szerint) karrierjét és az éledező, megalakulóban levő Aldmeri Dominionról. Ezekről milliónyi sztorit hallhattunk és olvashattunk a játékok könyveiben, hát most át fogjuk élni mindezt. Egymás kárára. :)

Természetesen nincs TES játék főgonosz nélkül, ezúttal Molag Bal próbálja elpusztítani Tamrielt, démoni csatlósaival. További részletek júniusban a Gameinformerben.

Hírvadászatra fel, aki talál új infot, elérhetőségeinkre jöhet válogatás nélkül.

Update:
Megjelent egy részletes ismertető, az összefoglalója - reményeim szerint - még a mai nap folyamán érkezik magyarul is.

Megosztás

 


(magyar nyelvű The Elder Scrolls Online
leírások, ismertetők)

Cikkek archívum

Powered by mod LCA

Hírek és aktualitások a Facebookon

 

 

 

 


Az oldalon található cikkek, ismertetők © The Elder Scrolls HQ | www.elderscrolls.hu © gumininja HQ 2005 - 2015.
The Elder Scrolls Online © 2013 ZeniMax Media Inc | The Elder Scrolls(TM) © Bethesda Softworks LLC, a ZeniMax Media company.